Trei gemeni venetieni la Teatrul Mic

Teatrul Mic prezinta comedia o adevarata commedia dell’arte:

Trei gemeni venetieni  

de Antonio Mattiuzzi Collalto

Regie: Nona Ciobanu

Un spectacol dedicat marelui regizor, profesor si director al Teatrului Mic, Dan Micu (1949-1999).

Distributie: Cristi Iacob, Tache Florescu, Simona Mihaescu, Oana Albu, Radu Zetu, Avram Birau, Iulian Baltatescu

 

Intr-un han de la Paris destinul joaca feste celor trei gemeni venetieni aflati in cautarea iubirii. Zanetto pare ca si-a iesit din minti, se comporta ciudat si vrea sa se insoare cu trei femei deodata. Insa ceea ce nu stie nimeni este faptul ca Zanetto este de fiecare data altul: Zanetto Venetianul, Zanetto Marinarul sau Zanetto din Bergam.

Trei gemeni venetieni este un spectacol alert, spumos, plin de situatii neasteptate, incurcaturi hazlii si voie buna. Regia – semnata de Nona Ciobanu – este magistrala. Una dupa alta se deschid usile unor situatii extrem de amuzante. Totodata, usile sunt cele care confera credibilitate povestii in sine.

Cristi Iacob interpreteaza senzational rolul gemenilor, este extrem de expresiv si de flexibil. Mai mult si mai mult mi-a placut Zanetto Marinarul, cel care nu poate sta cu gatul gol si pentru asta are nevoie de multe pahare cu vin. De asemenea, mi-a mai placut mult Tache Florescu in rolul lui Arlechino, valetul lui Zanetto Venetianul. Derutat de aparitiile si vorbele stapanului sau, Arlechino trece de la o stare la alta fara sa-si piarda sarmul, umorul sau intelepciunea. Nici ceilalti actori nu se lasa mai prejos. Radu Zetu in dublu rol – Angelique, viitoarea sotie a lui Zanetto Venetianul si baiatul de la han; Oana Albu – Eleonora, sotia lui Zanetto Marinarul si Scapino, valetul lui Zanetto din Bergam sau Simona Mihaescu – hangita, viitoarea sotie a lui Zanetto din Bergam.

Trei gemeni venetieni

Pe langa situatiile pline de haz, spectacolul “Trei gemeni venetieni” mai are o mare calitate. Cei trei gemeni venetieni ne ofera o adevarata lectie de viata. Iubirea este singura forta a Universului capabila sa implineasca si fericeasca omul.

“Suita de confuzii si incurcaturi generata de prezenta celor trei frati gemeni, in acelasi timp, la Paris (fara ca ei sa stie asta), deschide una dupa alta usile unor situatii din ce in ce mai comice. Aceste usi ale rasului se deschid mai tare sau mai incet, mai repede sau mai lent, toate o data sau cate una, conducandu-i pe tripleti si pe celelalte personaje din jurul lor, la final, la implinirea prin iubire.”, afirma regizoarea Nona Ciobanu.

 

Trei gemeni venetieni – un spectacol pe care vi-l recomand din suflet sa-l vedeti in aceasta stagiune la Teatrul Mic.

Si pentru ca este un spectacol atat de reusit, a fost selectat sa participe la o frumoasa parada pe Bulevardul Comediei, din cadrul Fest(in) pe Bulevard, Festivalul International de Teatru aflat la cea de-a doua editie si organizat de Teatrul Nottara.

Comments

  1. Pingback: Trei gemeni venetieni |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *