Cum a fost la aniversarea de 6 ani a TeenMedia Academy

La sfarsit de septembrie a avut loc aniversarea de 6 ani a TeenMedia Academy. Pe scena Salii Studio a Teatrului National Bucuresti, absolventii cursurilor de actorie TeenMedia Academy au prezentat doua spectacole impresionante: Guma de mestecat si Masinaria Cehov.

Cel de-al doilea spectacol mi-a amintit de anii de liceu. In liceu, eu nu invatam by heart comentariile literare. Nici la literatura romana, nici la literatura universala. Daca citeam opera literara era suficient. Imi amintesc ca la examenul de bacalaureant, proba literatura universala, unul dintre subiecte a fost “Livada cu visini” de Cehov. Nici nu stiam ca era in programa opera lui Cehov, insa citisem piesa de teatru, vazusem chiar si un spectacol de teatru, asa ca am avut ce sa scriu.

 

Masinaria Cehov este un spectacol de teatru absurd care il prezinta pe marele dramaturg rus Anton Pavlovici Cehov in mijlocul personajelor sale. Orice scriitor viseaza sa-si intalneasca personajele intre-o buna zi, si iata ca in Masinaria Cehov dramaturgul a avut parte de aceasta experienta.

Imi plac operele lui A.P.Cehov, insa niciodata nu am fost interesata de destinul dramaturgului. Am aflat acum si ma bucur ca am aflat, chiar daca a fost un destin mult prea trist. Spectacolul “Masinaria Cehov” imbina frumos povestea de viata a lui Anton Pavlovici cu povestile personajelor sale (cele trei surori, negustorul Lopahin…). Dar cred ca a fost prea mult sange, prea multa boala in acest spectacol, si este extrem de dureros. Este o poveste dureroasa, gri, un spectacol greu pe care absolventii TeenMedia Academy au reusit sa-l prezinte impecabil pe scena.

 

Casnicia este ca o guma de mestecat. La inceput este dulce si aromata, iar pe masura ce timpul trece si tu o tot mesteci devine fada. Si atunci, ai doua posibilitati: ori o scuipi, ori bagi o guma noua pentru a o reimprospata.

Cristi este un om obisnuit care isi cauta sensul vietii. Doar ca soarta ii joaca o farsa. O simpla guma de mestecat distruge totul: o noapte de amor, un interviu de angajare, o casnicie, o familie, o viata.

Guma de mestecat este un spectacol viu, colorat, vesel si trist totodata. Un spectacol plin de ironie despre bani si casnicie, despre viata si destin. Mi-a placut mult, este un adevarat carusel al sentimentelor si este imposibil sa nu te regasesti in trairile personajelor.

 

Cursurile de actorie TeenMedia Academy ajuta foarte mult in dezvoltarea personala: te cunosti tu pe tine, te confrunti tu cu tine, inveti sa-ti pui in evidenta calitatile, sa-ti acoperi frumos defectele, sa ajungi sa fii mai bun si sa imbunatatesti tot ceea ce se poate la tine si in jurul tau.

Despre aniversarea de 6 ani TeenMedia Academy au ma scris: Georgiana, Emil, Bogdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *