The Walk

Impresionant, magic, fabulos, motivational.

The walk: Sfideaza limitele

Regia: Robert Zemeckis

Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Steve Valentine, James Badge Dale, Charlotte Le Bon, Clement Sibony

Din 9 octombrie, InterComFilm Distribution ne invita sa ajungem efectiv pana la nori.

The Walk

The Walk: Sfideaza limitele

Fiecare vis incepe cu un prim pas.

 

Filmul “The Walk: Sfideaza limitele” este inspirat din fapte reale. Scenariul a fost scris de Robert Zemeckis si Christopher Browne, dupa cartea “To Reach the Clouds” de Philippe Petit.

Philippe Petit este un acrobat francez care a parcurs pe sarma distanta dintre cele doua turnuri gemene World Trade Center din New York. De altfel, Philippe Petit este singurul om care a avut curajul sa faca acest lucru si a reusit imposibilul.

La 7 august 1974 turnurile gemene erau aproape complet finisate si partial ocupate.

110 etaje, 420 de metri inaltime. Philippe a pasit pe sarma, fara sa fie asigurat, si a traversat distanta dintre cele doua turnuri. Curaj, echilibru, incredere in sine. Un spectacol emotionant si o puternica lectie de viata.

The Walk

The Walk: Sfideaza limitele

Robert Zemeckis, regizorul magistral al capodoperelor Forrest Gump, Cast Away, Back to the Future, Polar Express sau Flight, ne incanta si de aceasta data sufletele. “The Walk: Sfideaza limitele” este un film extraordinar, care vorbeste despre visuri, despre curaj, motivare, concentrare, echilibru si incredere, dar mai ales despre suflet si reusita. Este un film care ne incurajeaza sa ne traim visurile, sa luptam pentru ceea ce ne dorim, oricat de imposibile par dorintele noastre. Este o poveste reala, relatata cu putere si multa emotie.

Philippe Petit insusi afirma ca filmul reda intamplarea reala: “Trebuie sa marturisesc ca am sarit de pe scaun cand am vazut filmul, si asta nu numai pentru traversarea pe sarma, ci pentru intreaga aventura pe care am retrait-o acum.  Vazand filmul in IMAX 3D, m-am simtit transportat in trecut, in acea zi de august din 1974.  Face parte din povestea vietii mele, pe care o cunosc bine si careia ii cunosc finalul – si totusi m-am surprins gandind in sinea mea: ‘Sper ca tipii astia vor reusi!’  Daca prin magia acestui film minunat as putea sa ma intorc la cea mai importanta zi din viata mea, imaginati-va cum s-ar uita la film milioane de oameni.  Pentru prima data in istoria cinematografului, spectatorii vor fi cu totii pe sarma odata cu mine.  E un film frumos, iar eu m-am indragostit de el cand l-am vazut.”

Si eu m-am indragostit cand l-am vazut. M-am indragostit de curajul si nebunia lui Philippe, de ochii lui, de visul lui, de imaginile 3D.

Am sa revad “The Walk”.

The Walk

“Pentru Philippe, sa-ti mentii echilibrul pe sarma reprezinta o metafora a intregii sale vieti si creatii.”, spune J.Gordon-Levitt despre cel care l-a invatat in doar 8 zile sa mearga pe sarma. Pentru ca da, actorul a invatat sa mearga pe sarma pentru acest rol.

Joseph Gordon-Levitt este adorabil in rolul lui Philippe Petit. Este carismatic, plin de vointa si pasiune, motivat sa-si indeplineasca visul, curajos si avand chiar si o doza de nebunie. Si are niste ochi…te pierzi in ei, nu alta.

 

Ideea de povestitor in film mi s-a parut interesanta. Mai mult de atat, cred ca locul in care sta povestitorul in timp ce ne relateaza evenimentele are o mare insemnatate. Statuia Libertatii este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei. Philippe este francez si este liber acum ca si-a implinit visul de a merge pe sarma la cea mai mare inaltime posibila.

“Singurele imagini din timpul traversarii sunt niste fotografii. Fotografiile sunt incredibile, dar experienta e cu totul alta atunci cand vezi orasul desfasurandu-se sub ochii tai. Pentru mine, a fost o experienta unica sa realizez un film in care sa ai posibilitatea de a intra in pielea lui Philippe, de a trai momentul, sperantele, temerile, sau toate imperfectiunile care pana la urma au facut totul posibil. Facandu-i pe spectatori partasi la intamplare, aducandu-i in preajma personajului principal pentru a vedea totul prin ochiii lui, reprezinta o experienta cu totul diferita.”, afirma Joseph Gordon-Levitt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *