Valsul hazardului – un spectacol impresionant la Teatrul Coquette

O sala micuta si cocheta. Un teatru proaspat si elegant.  Pe Calea Calarasi la nr. 94 o casuta boiereasca isi deschide calduros poarta pentru a te primi in interiorul ei.

Oameni frumosi te intampina cu bucurie si te asteapta cu frumoase spectacole de teatru, vernisaje si chiar spectacole de teatru pentru cei mici. Mini Coquette.

Intr-o seara de mai (2014) le-am trecut pentru prima oara pragul. Am vazut spectacolul “Valsul hazardului”, un spectacol minunat care mi-a dat emotii si m-a facut sa-mi revad in doar cateva imagini intreaga viata de pana acum.

Inainte de intrarea in sala, Daniel Divrician ne indeamna sa tragem un cartonas. Cartonasele sunt numerotate si au pe ele imaginea caruselului. Trebuie sa va spun ca desenul este realizat chiar de scenograf. Frumos, nu?

Decorul este foarte interesant, usor estompat incearcand sa nu iasa prea mult in evidenta si sa lase actorii in centrul atentiei.

Spectacolul incepe si am emotii, pare a fi un spectacol interactiv. Ingerul trece pe la fiecare spectator sa stranga cartonsele. Cateva secunde stai sa te gandesti ce vei face daca te va chema pe tine acolo in fata. Rasuflam usurati cand ingerul striga numarul trei si in scena intra o domnisoara cocheta, bucuroasa ca a ales-o pe ea. Insa fata nu stie ce o asteapta.

Valsul Hazardului
de Victor Haim


Distributia:

Fata: Ruxandra Balasu

Ingerul: Mihai Capatina

Regia: Ingrid Bonta

Scenografie: Daniel Divrician

Teatrul Coquette

In urma unui accident de masina o femeie ajunge sa raspunda in fata unui Inger. Fiecare raspuns ii este punctat sau depunctat, dupa caz.

Jocul dintre ei ia o turnura neasteptata. Sunt foarte greu de inteles aprecierile si depunctarile, pentru ca nu exista un criteriu dupa care fata este notata. Noroc ca exista jokerul.

Un joc straniu din care nu ai cum sa iesi invingator, chiar daca ai unul sau mai multi asi.Viata este un joc straniu, iar trecerea in lumea de dincolo este inevitabila. Interesanta ideea autorului de a-si imagina un astfel de dialog cu un inger. Oare asa sa fie?

Un spectacol frumos, plin de emotii. Asemeni unui vals. Asemeni unui carusel.

Valsul hazardului este un dans cu viata si cu moartea, o balanta a lucrurilor comune si deosebite care ne alcatuiesc viata. Un spectacol psihologic despre compromis si nevoi.

Daca si tu te-ai gandit ce vei gasi dincolo, ce te asteapta in lumea cealalta, trebuie sa mergi sa valsezi alaturi de echipa teatrului Coquette.

Eu am sa revin cu drag la spectacolele Teatrului Coquette de fiecare data.

 

sursa foto: pagina de facebook a Teatrului Coquette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *