Everest

Din 18 septembrie Ro Image aduce pe marile ecrane un film puternic si emotionant, despre visuri si camaraderie, cautare si motivare, limite si forta, iubire si orgoliu –

Everest

Distributie: Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson, Jake Gyllenhaal

Regia: Baltasar Kormakur

Scenariul: William Nicholson si Simon Beaufoy

Everest

Everest este povestea adevarata a doua echipe de alpinisti care pleaca sa cucereasca muntele, reusesc sa ajunga in varf, insa sunt surprinsi de un viscol cumplit. Este vorba de expeditia neozeelandeza Adventure Consultants, al carei lider Rob Hall (Jason Clarke) este extrem de bine organizat si preocupat de siguranta oamenilor sai, si de expeditia Mountain Madness din Seattle al carei lider Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) este un alpinst cu foarte multa experienta.

Varful Everest se afla la 8848 de metri deasupra marii si reprezinta cea mai mare provocare pentru orice pasionat de drumetii montane. Muntele inseamna confruntarea cu tine insuti, cu temerile tale, depasirea limitelor si bucuria de a reusi. Este foarte greu sa supravietuiesti acolo la inaltime, insa nu este imposibil.

Mi-a placut mult Everest. Este un film care m-a lasat fara oxigen. Mi-au placut peisajele, care sunt de-a dreptul spectaculoase, si mi-a placut cum au fost imbinate momentele de pasiune pentru alpinism cu momentele emotionante de familie. Pentru ca da, si cei care urca pe munte si petrec jumatate din viata lor acolo in Base Camp, au pe cineva drag care ii asteapta acasa.

As vrea sa-l revad din 18 septembrie cand intra in cinematografe.

 

Everest este o poveste emotionanta despre supravietuire, despre riscuri si obstacole, despre forta naturii. Filmul este bazat pe cartile despre dezastrul din 1996, in special pe cartea “Into Thin Air” a lui Jon Krakauer, unul dintre supravietuitorii acestei expeditii.

Regizorul finlandez Baltasar Kormakur spune despre Everest: “Am vrut sa-l regizez in cea mai autentica maniera cu putinta. Sa port oamenii intr-o calatorie sus, pe Everest, si sa le arat muntele intr-un fel care nu a fost posibil pana acum, dar, in acelasi timp, sa creez acea intimitate intre personaje care e destul de rara intr-un film de studio. Everest e o metafora pentru orice fel de ambitie, si oricine are ambitie simte nevoia s-o echilibreze cu viata sa de familie. Avem pe de o parte muntele, si pe de alta, caminul familial, iar distanta dintre cele doua e imensa, si fiecare te trage in directii opuse.”

Alex Gavan - Everest

Dupa vizionare, alpinistul Alex Gavan ne-a impartasit parerea lui despre acest film si despre alpinism in general. Ne-a spus ca filmul Everest este autentic in proportie de 70%, sunt doar cateva mici detalii exagerate, cum ar fi secventa cu elicopterul. Ne-a povestit cate putin din experientele sale si a mai spus ca a cuceri un munte reprezinta totodata si cucerirea muntelui din interiorul tau. Este vorba de lupta ta interioara, lupta ta cu tine, lupta care iti da forta si incredere mai mare in propria persoana. Ei bine, Alex Gavan m-ai motivat si provocat sa plec pe munte. Nu pe Everest, nu acum cel putin… si aici la noi in Romania sunt multi inalti si frumosi de escaladat.

Comments

  1. Pingback: Everest | CinEmil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *