Maze Runner: The Scorch Trials

Maze Runner: The Scorch Trials (Labirintul: Incercarile focului)

Regia: Wes Ball

Distributia: Thomas-Brodie Sangster, Dylan O’Brien, Kaya Rose Humphrey, Ki Hong Lee, Aidan Gillen

Distribuit de Odeon Film.

 

 

Labirintul a fost doar inceputul. Labirintul: Evadarea mi-a placut mult, filmul The maze runner a adus pe marile ecrane ceva diferit, a fost motivational si spectaculos. Incercarile focului nu m-au impresionat atat de mult. Poate am avut eu asteptari mult prea mari de la aceasta continuare sau poate pentru ca aici nu mai apar acei paianjeni giganti robotizati care mi-au taiat respiratia in prima parte si nici alte creaturi atat de interesant realizate. Aici apar zombie, creaturi care pe mine nu ma incanta deloc atunci cand le vad. Si nu mai avem nici labirintul propriu-zis. Ideea de labirint este fascinanta si te captiveaza, te face parte din poveste.

Thomas (Dylan O’Brien) si prietenii lui descopera ca paradisul promis nu este deloc ceea ce sperau ei sa fie, astfel ca impreuna se vad nevoiti sa infrunte o noua provocare: Arsita. Thomas, Teresa (Kaya Scodelario), Minho (Ki Jong Lee) si Newt (Thomas Brodie-Sangster) isi fac prieteni noi, dar si dusmani deopotriva. Brenda (Rosa Salazar), noua lor prietena, impresioneaza placut. Nu este foarte comunicativa la inceput, insa se implica si vrea sa ajute.

Mi-a placut mult si Rosa Salazar. De asemenea, Dylan O’Brien este remarcabil in rolul lui Thomas.

Maze Runner: The Scorch Trials este un film alert, este puternic si semi-infricosator. Acele orase in ruina si acei oameni virusati te fac sa tresari. Lumea distrusa de Arsita este destul de bine realizata: imagini cenusii, cladiri in ruina, inclinate, pe jumatate daramate, munti de nisip.

Maze Runner: The Scorch Trials este un film mai mult pentru adolescenti, cu o actiune antrenanta, un film despre putere si supravietuire, despre incredere si prietenie. Chiar daca nu m-a incantat atat de mult ca prima parte, abia astept sa vad partea a treia: “The Death Cure”.

 

Despre “Maze Runner: The Scorch Trials” a mai scris Emil Calinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *