Transporter. Legacy

Transporter. Legacy (Transporter. Mostenirea)

Regia: Camille Delamarre (regizorul Brick Mansions/Zona de pericol)

Scenariul: Adam Cooper, Bill Collage si Luc Besson

Distributia: Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol

Din 4 septembrie in cinematografe, distribuit de Ro Image 2000.

Transporter. Mostenirea

Frank Martin (Ed Skrein) este un fost mercenar membru al fortelor speciale. In prezent, Frank duce o viata linistita ca sofer curier pentru diversi indivizi aflati la limita legii sau chiar in afara acesteia. Este recunoscut, este bine pregatit si are cateva reguli bine stabilite: niciodata nu modifica intelegerea, nu vrea sa stie nume si nu deschide “pachetul”. Stim cu totii insa ca regulile sunt facute ca sa fie incalcate.

Anna (Loan Chabanol) este o femeie frumoasa, dar vicleana, pentru care Frank urmeaza sa faca un transport. Impreuna cu cele trei asistente ale sale, Anna planuieste cel mai mare jaf bancar al secolului. Si are nevoie de transporter. Iar pentru a se asigura ca Frank le va ajuta cu jaful si totodata cu distrugerea unei retele rusesti de trafic de persoane, Anna ii rapeste tatal (Ray Stevenson).

Transporter

Imaginile de pe Riviera Franceza sunt de vis. Actiunea m-a prins, cursele de masini mi-au placut mult, iar scenele de lupta mi s-au parut reusite, chiar daca usor SF pe alocuri. Mi-a mai placut relatia jucausa dintre tata si fiu si m-au surprins placut trimiterile facute catre romanul “Cei trei muschetari” de Alexandre Dumas.

Dupa acest film, visez sa ajung si eu curand pe Riviera Franceza. Mai mult, mi-am propus sa-l recitesc pe Al. Dumas si sa invat sa conduc la fel de bine ca transporter Frank Martin.

Criticii spun ca fara Jason Statham filmul nu se poate numi Transporter. Bineinteles, ii sta bine lui Jason Statham in rolul lui Frank Martin, dar si Ed Skrein se potriveste destul de bine in acest rol. Carismatic, frumusel, atent, cu atitudine… ce poti sa vrei mai mult de atat? Mie mi-a placut Ed Skrein. Si mi-a placut mult Ray Stevenson. Frank Martin Sr. este fermecator, plin de umor, inteligent si ii sta tare bine asa.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *