Spectacolul N(AUM) a deschis Festivalul de Teatru Independent UnderCloud

Spectacolul N(AUM) a deschis aseara Festivalul de Teatru Independent UnderCloud.

Sala Mare a Muzeului Taranului Roman a fost neincapatoare pentru cei care au dorit sa vada acest spectacol emotionant.

 

N(AUM)

Productie Un Teatru, spectacol gazduit de Teatrul Metropolis

Regia: Mariana Camarasan (Cinci ore cu Mario, Cui i-e frica de Virginia Woolf)

Scenografia: Vladimir Turturica

Distributie : Oana Pellea, Cristina Casian

N(AUM)

“Incantata! Imi pare bine de cunostinta.” Mi-am spus eu mie dupa ce am vazut spectacolul N(AUM) in cadrul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud.

N(AUM) este un spectacol simbolic despre calatoria omului prin viata, despre iubire si vindecare. Un spectacol care indeamna la cunoasterea de sine, la reflectie, la cautare interioara. In viata, lucrurile trebuie lasate sa se intample pur si simplu, fara sa mai cautam explicatii si fara sa ne lovim de toate nimicurile.

Totul este permanent si totodata efemer.

”Un univers, o usa spre o alta realitate, un vartej de cunoastere, un labirint de initiere: intamplarea acestui scenariu si spectacol tine de intamplatorul obiectiv. Senzatia mea este ca trebuia sa mi se intample aceasta intalnire: Mariana Camarasan, Cristina Casian, Vladimir Turturica si universul naumian. Multumesc domnule Naum ca ne ingaduiti.” spune actrita Oana Pellea.

In copilarie l-am indragit pe Gellu Naum si a lui carte cu Apolodor, dar am crescut nu am mai citit alte texte scrise de Naum, din pacate. Multumesc acum eu celor doua actrite: Oana Pellea si Cristina Casian care m-au emotionat cu fiecare miscare scenica, cu fiecare cuvant si fiecare replica, mi-au deschis universul naumian si m-au indemnat sa ma cunosc pe mine si sa ma bucur de acest drum catre interiorul meu, catre sufletul meu, catre cine sunt eu cu adevarat.

N(AUM) este un spectacol coplesitor, incarcat de durere si suferinta. Un spectacol care patrunde in sufletul spectatorului si ii rascoleste amintirile, dorintele, neimplinirile. Un spectacol abstract plin de emotie si sensibilitate, presarat pe alocuri si cu putin umor. Pentru ca fara umor, viata nu are niciun farmec.

 

Despre N(AUM) a scris si Judy Florescu, care imediat dupa spectacol a realizat un material video impresionant, plin de energie si emotie.

Comments

  1. Pingback: Interviuri in direct si Live-streaming la FNT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *