Eu. O casa de papusi

“Eu. O casa de papusi” este un spectacol plin de durere si amaraciune. Un spectacol despre singuratate si neimpliniri, despre dorinte si dureri nespuse, despre regrete si iubiri. 

 

Eu. O casa de papusi

“Atat de singura!

Ce apasare inspaimantatoare.

Sa nu poti lasa dupa tine macar o imagine precisa, ci doar un regret trecator…

nimic mai mult decat un loc gol care va fi ocupat de primul venit.

Ma va uita usor. Mortii sunt repede uitati.

N-am sa-l mai vad niciodata.

Niciodata.

Apa neagra si rece.

Adancul cel fara de fund.

Te-am iubit

mai mult decat orice pe lume.

Henrik Ibsen

Eu. O casa de papusi

Regizoarea Carmen Lidia Vidu vine cu o viziune proaspata si emotionanta asupra clasicei piese a lui H. Ibsen, provocand spectatorul la introspectie, la descoperire si vindecare.

Nora este femeia care incearca din rasputeri sa asigure fericirea celor din jurul ei, fara a se mai gandi la ea insasi. A fost papusa-copil, in ochii tatalui ei, a fost papusa-sotie, pentru sotul ei, iar acum, la randul lor, copiii ei sunt papusile ei.

Cu un timbru puternic, Aura Calarasu rosteste gandurile si nemultumirile Norei. Impactul emotional este grandios, fiind amplificat de strigatele de durere ale sopranei Catalina Antal si de videoproiectiile originale create de Cristina Baciu.

Mi-a placut mult Aura Calarasu. Talentata, expresiva, cu un timbru vocal deosebit, actrita emana multa emotie si forta.

Carmen Lidia Vidu este o regizoare tanara, creativa, care stie cat de important este sa transmiti emotii publicului, sa rascolesti sufletele spectatorilor si sa-i provoci la descoperire si regasire. Si exact asta face regizoarea in spectacolele sale. Un alt spectacol al lui Carmen Vidu care mi-a placut mult este Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase – un spectacol simplu si intim, plin de emotie.

Eu. O casa de papusi

Dupa piesa O casa de papusi de Henrik Ibsen

Teatrul Odeon

Concept si regie: Carmen Lidia Vidu

Cu Aura Calarasu si soprana Catalina Antal

Video: Cristina Baciu

Masca: Cristina M. Radulescu

Muzica: Ovidiu Chihaia

Scenografia: Constantin Ciubotariu

Eu. O casa de papusi este primul spectacol din cadrul proiectului “Surorile Heddei, proiect care sustine femeile artist din Romania si Estul Europei, castigator al Ibsen Scholarship 2014.

“Acest spectacol este pentru mine un concert intunecat si foarte copilaros. Este estetica, film, muzica, teatru si multa lupta cu mine. Nora mea isi traieste ultima zi din viata si ea stie asta. Este cu un pas in trecut si cu un pas in moarte. Nu are prezent. E obosita si pofteste iubire. E impacata cu ce a facut. Dar, ca orice pionier, e singura. Singuratatea e chinuitoare si a ofilit-o.”, afirma Carmen Lidia Vidu. (sursa)

 

Eu nu sunt o papusa. 

Nu am fost niciodata. 

Mi-ar fi facut placere. 

Aura Calarasu

 

Despre spectacolul “Eu. O casa de papusi” au mai scris: Sofia Frunza si Ileana Andrei.

 

Comments

  1. Pingback: Regizoarea Carmen Lidia Vidu lanseaza scurtmetrajul "ARAD. Jurnalul meu virtual" pe 1 ianuarie 2016, de ziua ei de nastere - Fa-te auzit!

  2. Pingback: Spectacolele "Eu. O casa de papusi" si "Pescarul si sufletul sau", in februarie la Teatrul Odeon - Fa-te auzit!

  3. Pingback: Pescarul si sufletul sau - Fa-te auzit!

  4. Pingback: Regizoarea Carmen Lidia Vidu merge in America cu doua spectacole toamna aceasta - Fa-te auzit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *