4dX

La MegaMall 4dX simti filmul pe pielea ta!

Saptamana trecuta am fost sa testez si eu noua tehnologie 4dX la Cinema City din Mega Mall (Bdul Pierre de Coubertin nr. 3-5, langa Arena Nationala). Trebuie sa recunosc ca nu eram foarte extuziasmata si nerabdatoare, am vazut filmulete in 7D, asadar ce putea aduce nou pentru mine acest cinema 4dX?

Si pentru ca sunt convinsa ca si voi ati gandit la fel am sa raspund chiar eu la intrebare. In primul rand filmul este unul normal, adaptat pentru tehnologia 4dX. Poti vedea si poti simti un blockbuster in 4dX, te vei misca in acelasi ritm cu actorii sau te vor trece fiori reci pe sira spinarii atunci cand rechinul iese din apa. Dar nu te prinde sa te manance, chill.. doar te stropeste cu apa.

 

Este o senzatie tare faina, actiunea te prinde, scaunul reactioneaza prin vibratii si se misca stanga-dreapta, fata-spate. Ai apa, ai miros, ai lumini, ai fum. Exista insa si consecinte nedorite, asadar este bine sa citesti regulamentul inainte de a merge la un film 4dX. Sa ai grija sa nu ai probleme cardiovasculare sau ortopedice, hipertensiune arteriala sau probleme ale sistemului locomotor. Dar in acest fel, cred ca foarte putine persoane ar fi apte pentru vizionarile filmelor in 4dX, caci majoritatea elevilor au probleme cu coloana vertebrala de la stat la birou, la calculator.

Este o senzatie pe care trebuie sa o incerci cel putin o data in viata. E drept si ca efectele 4dX pot distrage atentia de la actiunea filmului, iar la final iti mai amintesti doar ca ai fost zgaltait bine, dar nu esti in stare sa povestesti nicio secventa din film. Cu siguranta, fiecare spectator se va plange de ceva. Asa e prima data. Spre exemplu, pe mine m-a deranjat destul de tare lumina. Acel efect, acele lumini care clipesc cand si cand m-au deranjat pe mine. Nu zic ca te vor deranja si pe tine.

Dupa cum spune si Emil, tare mi-as dori sa vad si eu un film vechi, un film drag in format 4dX. Godzilla, spre exemplu. Sau intreaga serie Fast and Furious.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *