Fazanul

Fazanul

de Georges Feydeau

la Teatrul Nottara

Regia: Alexandru Mazgareanu

Distributia: Gabriel Rauta (Crepin Vatelin), Serban Gomoi ( Edmond Pontagnac), Ion Haiduc (Dl. Pinchard), Catalin Babliuc (Ernest Redillon), Sorina Stefanescu (Lucienne Vatelin), Laura Vasiliu/Raluca Gheorghiu (Clotilde Pontagnac), Raluca Gheorghiu/Laura Vasiliu (Clara), Diana Roman (Maggy Soldignac), Ioana Calota (Armandine), Crenguta Hariton (Dna. Pinchard), Alexandru Suciu ( Narcisse Soldignac), Alexandru Mike Gheorghiu (Comisarul), Liviu Chitu (Jean/Victor/Gerome)

Fazanul

 

Fazanul este un spectacol despre viata de cuplu vazuta ca un ring de lupta. Atunci cand femeia simte ca este inselata incepe razboiul si nu se lasa pana cand barbatul nu pica de fazan.

 

Familia Vatelin este o familie fericita si linistita. Lucienne este sotia frumoasa, desteapta si fidela, iar Crepin este sotul ideal.

Intr-o zi, Lucienne este urmarita pana acasa de un individ. Barbatul este Edmond Pontagnac, un cuceritor sarmant de neoprit, care pe deasupra se dovedeste a fi prieten cu Dl Vatelin. I-a facut avansuri lui Lucienne fara sa stie ca este sotia prietenului sau, asa ca Dl. Vatelin il iarta repede.

Clotilde Pontagnac nu stie nimic de cuceririle si aventurile sotului ei, dar suspecteaza totusi ceva. De aceea, face o vizita familiei Vatelin, taman in ziua in care Dl. Pontagnac o urmareste pe Dna. Vatelin pana acasa.

Mai apoi, in casa familiei Vatelin isi fac pe rand aparitia:

Maggie Soldignac, femeia cu care Crepin Vatelin a avut o aventura in Londra.

Narcise Soldignac – un incoronat  hotarat sa-si prinda sotia in flagrant.

Ernest Redillon – un tanar care nutreste sentimente de iubire pentru Lucienne Vatelin.

 

Aventura si incurcaturile nu se opresc aici. Mai tarziu, in camera de hotel este o adevarata nebunie.

Fazanul este un spectacol pe care trebuie sa-l vedeti! Este senzational. 

Decorul minimalist, costume impresionante, benzi desenate care prind viata si se misca. Actorii sunt energici, talentati si reusesc sa dea un farmec aparte spectacolului. Dintre toti, cel mai mult mi-a placut Catalin Babliuc (Bullets over Lipscani), este din poveste, un adevarat Ernest Redillon. Inteligent, hotarat, frumos, sarmant.

Fazanul

Alexandru Mazgareanu este unul dintre cei mai creativi, curajosi si de succes regizori ai generatiei tinere. Printre spectacolele montate de acesta se numara Mizantropul, de Moliere; Factorul uman, de Thierry Janssen si Purificare, de Petr Zelenka.

Despre spectacolul Fazanul, regizorul spune: “Cred ca o comedie de calitate presupune un mecanism comic bine pus la punct, si asta, mai ales, atunci cand e vorba de un text bulevardier. Aceasta a fost miza noastra (a mea si a intregii echipe) si tind sa cred ca, in mare, ne-a iesit. Pe langa povestea haioasa si plin ade incurcaturi, decorul, costumele, muzica precum si interpretarea actorilor fac parte dintr-un mecanism care atunci cand se pune in miscare are ca rezultat o comedie de calitate.”

Fazanul este intr-adevar o comedie de calitate, energica, spumoasa si viu colorata. 

Comments

  1. Pingback: Fazanul |

  2. Pingback: Nottara 70 – mai tanar ca niciodata – Raluca Uluiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *