Indoiala

Indoiala

de John Patrick Shanley

regia: Eugen Gyemant

cu: Emilian Oprea, Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga

Indoiala poate fi o legatura la fel de puternica si de eliberatoare ca certitudinea. Cand esti pierdut, nu esti singur.

 

Indoiala este un spectacol deosebit, creativ, emotionant, care te rascoleste, te confrunta cu tine insuti si iti da totodata putere si intelepciune.

Sora Aloysius (Liliana Ghita) este o calugarita dura si cu foarte multe prejudecati. Sora James (Corina Moise) este o profesoara tanara pasionata de istorie, este diferita si crede cu tarie in bunatate, in adevar si in iubire.

Actiunea se petrece in scoala unei manastiri. Elevul Muller este singurul negru din scoala. Se pare ca baiatul are inclinatii homosexuale, iar acasa nu traieste tocmai intr-un mediu linistit si fericit, fiind molestat de tatal sau. Parintele Brendan Flynn (Emilian Oprea) se apropie cu blandete de baiat, incercand sa-l inteleaga, sa-l ajute si sa-l protejeze. Insa aceasta apropiere o determina pe sora Aloysius sa suspecteze ca parintele Flynn este atras de baiat.

Doamna Muller (Ramona Ginga) este pragmatica si ii este recunoscatoare parintelui Flynn pentru afectiunea pe care o arata baiatului ei, indiferent de ceea ce ascunde aceasta.

Interpretarea lui Emilian Oprea este magistrala, efectiv te lasa fara grai si fara suflare. Parabolele pe care le rosteste cu atata finete, cu atata implicare si putere iti merg direct in suflet. Nici Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga nu se lasa mai prejos. Sunt ferme, construiesc personaje puternice si memorabile, si transmit multa emotie si sinceritate.

Nu am nicio indoiala, acest spectacol sclipitor este un must-see.

Spectacolul “Indoiala” este prezentat de Teatrul Maria Filotti din Braila si a fost gazduit de Teatrul Odeon la sfarsitul lunii aprilie. Sper sa revina la Bucuresti, pentru ca este un spectacol complex, emotionant, coplesitor, foarte bine regizat si interpretat, si pe care mi-as dori sa-l revad intr-o zi.