Jurnalul intim al lui Cuckoo Clarke

Va povesteam acum cateva saptamani de o lansare de carte: Jurnalul intim al lui Cuckoo Clarke de James Patterson si Lisa Papademetriou, la Editura Corint Junior.

 

Este un jurnal tare fain, haios, vesel, cu ilustratii frumoase si extrem de creative. Un jurnal care vorbeste despre copilarie, despre maturizare, despre prietenie si despre fericire. Este destinat in special adolescentilor, dar si celor carora le este dor de frumoasa perioada a adolescentei.

Cuckoo Clarke locuieste intr-un mic orasel langa Portland. Este un mare fan al inceputurilor si al celei de-a doua sanse. Nu-i plac sfarsiturile. “Sunt atat de .. finale.” afirma Cuckoo. Se autointituleaza cu usoara ironie Cuckoo, numele ei real fiind Margaret. In liceu are o gasca de prieteni buni: Brainzilla (Katie), Pachetel (Hana), Cosulet (Paul), Minunatul (Peter) si Gogosica (Beverly). Ei erau Parada Ciudatilor.

 

 

Tu ce porecla aveai in scoala?

Eu am fost pe rand: Ulu, Uluita, Rara, Zapa(cita), Zuzu(Zuza), spalacita, grecoaica….si cam atat. (cred)

 

Cuckoo este trista. Traverseaza o perioada grea din viata ei. Mama ei .. a disparut, poate a parasit-o. Vecina, Dna Morris, o femeie care o iubeste foarte mult pe Cuckoo primeste custodia acesteia dupa ce fata este supusa unei perioade de observare in “Orasul Tacanitilor”. Tristetea nu este o boala mintala, iar Cuckoo nu-si doreste decat sa fie fericita si sa vada numai lucruri frumoase in jurul ei, sa depaseasca momentele grele din viata ei si sa schimbe finalul povestilor. (ex. Titanic, Amurg, Romeo si Julieta).

Imi place mult ironia de care da dovada Cuckoo. Cred ca din acest punct de vedere m-am regasit eu in personaj. Modul in care vorbeste despre un cantec al celor de la Lady Antebellum, cel in care beti fiind, isi dau telefoane unii altora, istoviti si disperati sau legatura pe care o face cu “Jocurile Foamei”. (vezi imagine)

Jurnalul intim al lui Cuckoo Clarke nu este atat de intim precum ai crede, asadar nu va ganditi la aventuri indecente sau tot felul de prostioare. Este un jurnal vesel si autentic. “Pai ce panarama ar minti in propriul jurnalul?” spune chiar Tacanita noastra.

ps: Mi-am notat un lucru despre Cuckoo, un lucru care mi-a placut mult si pe care voi incerca poate sa-l aplic si eu. Cuckoo citeste toate cartile de doua ori. Prima oara pe fuga, pentru ca nu are rabdare si vrea sa stie ce se petrece, iar a doua oara se bucura de carte si observa lucruri noi.

Comments

  1. Adi

    Cred ca poti citi si atenta chiar de la primul citit. Dupa cate te cunosc, nu cred ca vei citi superficial nici chiar de la prima citire.

  2. Pingback: Nesfarsita goana dupa elefant - Fa-te auzit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *