Unbroken

Unbroken (De neinvins)

Regia: Angelina Jolie

Distributie: Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Finn Wittrock, Miyavi, Jay Courtney, Garrett Hedlund, Alex Russell

Adaptare dupa romanul “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption”, de Laura Hillenbrand, cea care a scris si “Seabiscuit: An American Legend”.

Din 23 ianuarie in cinematografe, filmul este distribuit de Ro Image 2000.

De neinvins este o poveste impresionanta despre forta umana, despre rezistenta psihica si fizica, supravietuire, credinta. O poveste dura care ne invata sa rezistam daca vrem sa castigam.

Louis “Louie” Zamperini a fost un maratonist olimpic cu o vointa de fier si aviator in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Avionul in care se afla s-a prabusit exact deasupra Oceanului Pacific. Louis (Jack O’Connell), Mac (Finn Wittrock) si Phil (Domhnall Gleeson) au plutit in deriva zile intregi, chiar saptamani, pe o barca de salvare. Ii privim si ne ingrozim de momentele prin care au putut sa treaca. Parca ni se preda o adevarata lectie de supravietuire: cum sa te ascunzi de soare in mijlocul Pacificului, de unde sa bei apa ca sa te hidratezi, ce sa mananci. Dar cei puternici intotdeauna supravietuiesc.

Dupa 47 de zile, Louis si Phil sunt capturati de japonezi si inchisi intr-un lagar de concentrare. Vreme de 2 ani, Zamperini a fost torturat de un nemilos gardian in lagar, Watanabe (Miyavi). Credinta lui Zamperini nu se risipeste, isi doreste ca ai lui sa castige razboiul si sa-si castige si el liberatatea. Oricat de grele sunt incercarile la care este supus de japonezi, Zamperini nu renunta. Rezista. Este un invingator.

Povestea de viata a lui Louis Zamperini este cutremuratoare. Filmul este dramatic, putin cam dur si violent. Am inteles ca Louis Zamperini a fost un om puternic, un supravietuitor care nu s-a lasat invins de nimeni si de nimic. Mi-ar fi placut totusi sa vad in film si trairile interioare ale maratonistului. Privirea sa spune multe, am observat taria cu care a primit loviturile in lagar, insa mi-ar fi placut sa-i descopar si cateva ganduri, motivatia lui interioara.

Unbroken este un film cutremurator, puternic, o poveste care emotioneaza si impresioneaza.

Comments

  1. Pingback: Pe malul marii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *