Umbre

Umbre. Fiecare om are ceva de ascuns. Nimic nu este ceea ce pare a fi. Si daca ar fi, ce farmec ar mai avea viata?

Umbre este un nou serial produs de HBO Romania, serial pe care il puteti vedea incepand cu 28 decembrie. Regia este semnata de Igor Cobileanski (primele doua episoade) si de Bogdan Mirica, cel care totodata a scris scenariul filmului.

Muzica: Adam Balazs

Scenografia: Vali Ighigheanu

Asadar, duminica 28 decembrie, de la ora 22.00 vor fi difuzate primele doua episoade. (Eu le-am vazut deja… si abia astept continuarea.) Apoi, in fiecare duminica HBO va difuza cate un episod.

 

Traim intr-o lume in care omul se dezumanizeaza in fiecare secunda a vietii lui. Exact aceasta este tema serialului: dezumanizarea, decaderea omului.

Relu (Serban Pavlu) are o viata dubla. Este taximetrist, are o sotie Gina (Maria Obretin) si doi copii: Chuckie (Dan Hurduc) si Magda (Madalina Craiu). Nimeni nu banuieste ca el lucreaza ca recuperator pentru un mafiot local, zis Capitanu’.

Iar mafia locala habar nu are ca Relache are familie. :)) Genial omul.

Relu nu este nici criminal, nici lingusitor, de cele mai multe ori trebuie sa recurga la amenintari si violenta pentru a recupera datoria Capitanului, insa reuseste foarte bine sa faca aceasta treaba murdara.

Capitanu’ (Doru Ana) este un barbat crud, inteligent, nu are incredere in nimeni, iar singura suparare pe care o are este legata de fiul lui, Teddy (Gabriel Huian), care nu pare a se ridica la nivelul asteptarilor sale. Nico (Andreea Vasile) este mana dreapta a lui Capitanu’ si are o slabiciune pentru Relu; insa acesta nu este interesat si o refuza elegant. Sabin (Sergiu Costache) este unul din baietii lui Capitanu’ care il insoteste deseori pe Relu pe teren, este un barbat dur si razbunator si parca il invidiaza pe colegul sau.

 

Am aflat ca Serban Pavlu a facut o luna de box inainte de filmari. Este cu adevarat din poveste: individul calm, rece, misterios si inteligent. Relu are gandirea limpede si nu se pierde in nicio situatie. Si acest lucru mi-a placut enorm, este foarte important sa construiesti un personaj cat mai aproape de realitate, sa intri in povestea lui si sa o prezinti mai departe ca fiind a ta. Mi-au mai placut mult Gabriel Huian si Sergiu Costache, sunt doi actori tineri si talentati. De asemenea, mi-a placut Andreea Vasile, o actrita frumoasa si talentata pe care am vazut-o pentru prima data pe scena, in spectacolul Femei in miscare. Si pentru ca am ajuns la teatru, trebuie sa mai precizez ca am fost placut surprinsa sa-l vad in primul episod pe actorul Bogdan Dumitrescu. Il stiu de la Comedy Show. Este carismatic si foarte talentat, iar in acest serial interpreteaza rolul lui Antonio, un individ care detine un atelier auto si care se ascunde in al sau offis, atunci cand recuperatorul vine dupa datorie.

 

Umbre este un film cu un scenariu interesant, un film care prezinta lumea dura din cartier cu sange si cu nuditatea ei specifica. Un film care provoaca, care ofera actorilor posibilitatea de a crea conflicte, dupa cum spune actorul Dorel Visan. Umbre este un serial interesant, viu, cu replici savuroase, demne de tinut minte si de folosit la nevoie.

Din 28 noiembrie la HBO.

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *