Interstellar

Interstellar: Calatorind prin Univers

Distributia: Wes Bentley, Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Michael Caine, Mackenzie Foy, Casey Affleck, John Lithgow, Bill Irwin

Muzica: Hans Zimmer

Regia: Christopher Nolan, regizorul trilogiei “The Dark Knight” si al blockbuster-ului “Inception”.

Pentru mine, Christopher Nolan este regizorul filmului “Memento”, un film inteligent si emotionant. Ceea ce asteptam si de la Interstellar si ma bucur ca exact asta am primit.

 

Din 7 noiembrie Interstellar este distribuit in cinematografe de Freeman Entertainment.

“Ne uitam in sus, catre cer si ne intrebam despre locul nostru printre stele, acum privim in jos si ne intrebam care e locul nostru pe Pamant” – Cooper

 

Cooper (Matthew McConaughey) este un fost pilot NASA. In prezent, se ocupa de agricultura si de cei doi copii ai sai: Tom (Timothée Chalamet/Casey Affleck) si Murphy (Mackenzie Foy/Jessica Chastain).

Lumea a ramas fara resurse, iar curand viata pe Pamant va disparea. Intr-o zi, absolut intamplator, Coop. desopera un sediu NASA si este atras intr-o misiune pentru salvarea omenirii.

Coop. isi doreste sa fie alaturi de copiii lui, sa-i vada crescand, sa-i sprijine cand au nevoie si nu numai atunci. Totodata, isi doreste sa le ofere un viitor mai bun, o lume noua in care sa traiasca fericiti, fara grija resurselor. Asadar, Coop alege sa plece in misiunea NASA cu toate ca fiica sa ii cere sa ramana. Chiar si fantoma din camera fiicei lui ii transmite un mesaj in codul morse: ”stai”.

Ideea mesajelor transmise dincolo de timp, dintr-o alta dimensiune, m-a facut sa ma gandesc la filmul “Deja Vu”, 2006, cu Denzel Washington.

Totul este relativ in acest Univers, mai putin iubirea.

“Pentru mine, explorarea spatiului reprezinta extrema absoluta a ceea ce e experienta umana. Totul se rezuma la a incerca, intr-un mod sau altul, sa definim ce inseamna existenta noastra din perspectiva Universului. Pentru un realizator de film, natura extraordinara a catorva indivizi care imping limitele universului atins sau pe care-l pot atinge fiintele umane si deschid un set infinit de posibilitati. Am fost incantat de perspectiva de a face un film care sa ofere publicului o experienta prin ochii primilor exploratori care ies din galaxie, mergand catre o cu totul alta galaxie. Este o calatorie cum nu se poate mai mare si mai complexa din punctul de vedere al povestirii”, spune Christopher Nolan.

Matthew McConaughey, Anne Hathaway si Jessica Chastain isi joaca impecabil rolurile, ajutandu-te sa intelegi fiecare element al acestui Univers. Mackenzie Foy face un rol exceptional. Copila atasata de tata, inteligenta si luptatoare, cauta sa cerceteze, sa stie, cauta solutii, rezolvari si niciodata nu lasa lucrurile asa cum sunt. De asemenea, robotul TARS (voce: Bill Irwin) mi-a placut enorm.

Interstellar ne poarta intr-o frumoasa calatorie prin Univers, printre lectii despre timp, gravitatie, fizica cuantica, teoria relativitatii si codul morse. Imaginile spectaculoase ofera o experienta unica, interstelara. Iar muzica lui Hans Zimmer amplifica trairile si emotiile. Intens, foarte intens si emotionant.

“Variety” afirma ca filmul lui Nolan atinge capul si inima in egala masura. 

Interstellar. Un film pe care imi doresc sa-l revad. Si nu o data.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *