The maze runner

The maze runner (Labirintul: Evadarea)

Regia: Wes Ball

Distributia: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter, Aml Ameen, Chris Sheffield, Blake Cooper, Ki Hong Lee

Distribuit de Odeon Cineplex din 19 septembrie in cinematografe.

 

Filmul are la baza romanul Captiv in Labirint (The maze runner) de James Dashner. “Captiv in Labirint” este primul volum dintr-o trilogie antiutopica, trilogie pe care abia astept sa o citesc.

 

Thomas (Dylan O’Brien) se trezeste intr-un lift care urca incet. Cand liftul se opreste, Thomas este intampinat de un grup de baieti. Este confuz, nu stie unde se afla, ce cauta acolo si ce i s-a intamplat de fapt. Nici macar numele nu si-l mai aminteste.

Alby (Aml Ameen) este cel care ii explica ceea ce se intampla. Se afla intr-o poiana inchisa de jur imprejur de un labirint. In fiecare dimineata usile de beton ale labirintului se deschid si in fiecare seara se inchid la loc.

O data pe luna liftul urca cu provizii si totodata cu un boboc. De aceasta data, bobocul este Thomas. Si bobocul aduce schimbarea cu el.

Alby este primul baiat ajuns acolo in Poiana. De ani de zile baietii incearca sa gaseasca o iesire din labirint. Este foarte greu insa, pentru ca zidurile Labirintului isi schimba configuratia in fiecare noapte. Alby si Minho (Ki Hong Lee) au incercat sa construiasca o macheta a Labirintului pentru a gasi iesirea. Fiecare baiat are rolul sau bine determinat. Spre exemplu, alergatorii sunt cei care cartografiaza zidurile Labirintului. Thomas isi doreste sa fie si el un alergator si sa iasa din ordinea stabilita de grup.

Daca se intampla ca un baiat sa ramana in Labirint peste noapte, Durerosii (paienjeni robotizati) il ucid fara mila. Thomas trebuie sa faca ceva cat mai curand, mai ales acum ca Alby a fost intepat si regulile jocului s-au schimbat si pentru prima oara o fata a fost trimisa in Poiana.

 

Foarte interesant creati Durerosii. Paienjeni gigantici, robotizati, fiecare avand sectorul sau in Labirint. Mi-a placut Dylan O’Brien pentru energia sa pe care o emana in tot acest Labirint, ce pare a fi laboratorul unde un doctor nebun face experimente. De asemenea, mi-a placut Aml Ameen.. parca am vazut un Denzel Washington tanar, la inceput de cariera. Nu vreau sa exagerez, dar mi-a placut. Calm, inteligent, ganditor, devotat.

Si mi-a placut mesajul filmului: sa nu ramai pe loc, sa nu te complaci intr-o situatie. Sa cauti intotdeauna o iesire din labirintul in care te afli. Fii liber, traieste viata asa cum vrei tu.

The maze runner – un film interesant, o viziune noua, o poveste frumoasa si misterioasa a carei continuare o astept cu interes.

 

Comments

  1. Pingback: Maze Runner: The Scorch Trials

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *