Provocare “10 spectacole de teatru care m-au impresionat”

Paul Dutu m-a provocat sa numesc 10 spectacole de teatru care m-au impresionat de-a lungul timpului. M-am gandit sa raspund acestei provocari direct intr-un articol pe blogul meu, asadar intr-o ordine aleatoare spectacolele sunt:

 

1. Ieri, azi, maine si oricand, Teatrul Rosu. Am invatat ca lucrurile se intampla pur si simplu, ca viata intotdeauna iti ofera o a doua sansa .. la dragoste, in special.

 

2. Poker face, Teatrul Nottara. O comedie amara despre viata, naivitate, visuri si ambitii, din care am invatat ca trebuie sa supravietuim indiferent pe ce carari ne duc pasii.

 

3. Valsul hazardului, Teatrul Coquette. Am invatat ca noi suntem singurii raspunzatori pentru faptele noastre si ca tot ce conteaza in viata sunt emotiile pe care le traim. Viata insasi este un vals, un carusel plin de emotii.

 

4. Sot de vanzare, Teatrul Rosu. Femeile sunt sigure pe ele, ironice atunci cand trebuie, inteligente atat cat trebuie si intotdeauna stiu sa spuna ceea ce trebuie si sa pastreze alaturi de ele ceea ce isi doresc. Barbatii sunt de doua feluri: sireturi sau arici.

 

5. Frumoasa calatorie a ursilor Panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt, Teatrul In Culise. Am invatat ca adevarata calatorie pe care omul o face este in interiorul lui insusi. Calatoria simbolizeaza cautarea adevarului si intotdeauna adevarul trebuie cautat mai intai in tine.

 

6. Yentl, Teatrul Evreiesc de Stat. Am invatat ce inseamna sa faci cu adevarat un compromis doar ca sa fii asa cum iti doresti sa fii.

 

7. Jocul de-a adevarul. Teatrul Metropolis. Oricat de tare doare, spune intotdeauna adevarul.

 

8. Zbor deasupra unui cuib de cuci. Anul III Actorie. Un spectacol care mi-a ramas in suflet, niste copii care m-au impresionat cu jocul lor, o drama la care am ras cu lacrimi.

 

9. Comedia erorilor. Teatrul Masca. Erori exista la tot pasul si ele reprezinta intreg farmecul vietii.

 

Si pentru ca este atat de greu sa aleg doar 10 spectacole de teatru….

 

10. Dineu cu prosti, Teatrul National Bucuresti. + Revizorul (cu Malaele), Teatrul de Comedie + Puricele, Teatru TV. Trei spectacole care m-au impresionat enorm si un mare talent al scenei romanesti: Horatiu Malaele.

 

Comments

 1. iatcu

  1. Puricele – Horatiu Malaele – pe la sala Palatului
  2. Sinucigasul – Horatiu Malaele
  3. Sunt un orb – Horatiu Malaele & Adrian Naidin
  4. Cafeneaua, de Carlo Goldoni – la Odeon (cu doamna Maia)
  5. Scapino de Moliere – la Nottara
  6. Nasul – Ada Milea, Bogdan Burlacianu
  7. Ca pe tine insuti – Teatrul Foarte Mic
  8. Podu – inevitabil de Malaele
  9. Doi pe o banca – Catrinel Dumitrescu si Hossu
  10 si nu in ultimul rind, Unchiul Vanea – la Bulandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *