Turnul

Turnul,

de Simon Toyne

Editura ALL

 

Dupa Sanctus si Cheia, Turnul este ultimul volum al trilogiei “Sancti”.

 

Sacramentul a fost descoperit, Cheia l-a eliberat si l-a dus acasa. Noua profetie prevesteste sfarsitul zilelor.

Sacramentul ajunge acasa, iar Cheia priveste inspre rai

O noua stea se naste cu un nou conducator pe Pamant pentru a aduce ordine pana la sfarsitul zilelor.

“Energia nu se stinge niciodata, ci doar se transforma in altceva. Prin urmare, sfarsitul unui lucru trebuie sa insemne automat inceputul altuia.”

Asadar, va fi sfarsitul zilelor sau un nou inceput?

 

Joe Shepherd este un agent FBI aflat pe urma extremistilor crestini care saboteaza telescoapele NASA, pentru ca ei vad telescoapele asemeni Turnului Babel. Povestea lui Shepherd se impleteste frumos cu povestea lui Liv Adamsen aflata in desert si cu povestea lui Gabriel Mann inchis in Citadela, chinuit de molima care ameninta sa cuprinda tot orasul. In sangele lui Gabriel pare a se gasi antidotul virusului. Asa sa fie oare? Lumea se va putea vindeca?

Pentru un adevarat final al unei trilogii, mi-a placut ideea de acasa. Sfarsitul zilelor atrage oamenii acasa. Acasa simbolizeaza atitudinea si pozitia oamenilor fata de puterile divine si este totodata un simbol de protectie, de refugiu.

Pentru tine unde este acasa?

 

Kate Mosse afirma “O aventura cu ritm alert, pe care o citesti cu mare placere, fiindca are multa actiune si multe rasturnari de situatie… Un roman pe care il devorezi dintr-o suflare.”

Si mare dreptate are. Turnul este o frumoasa aventura cu ritm alert, un roman pe care l-am savurat in doar doua zile. Nu am fost niciodata adepta trilogiilor, insa Simon Toyne m-a cucerit de la primele pagini ale volumului “Sanctus”.

 

Comments

  1. Pingback: Strada Fictiunii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *