Gardienii Galaxiei

Guardians of the Galaxy

Regia: James Gunn

Distributie: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel

Din 8 august filmul Gardienii Galaxiei produs de Marvel Studios este distribuit de Forum Film Romania. Se spune ca este cel mai bun film Marvel de pana acum. Poate ca asa este, pot spune doar ca dupa “Daredevil” (2003) este filmul care mi-a placut cel mai mult din cele produse de Marvel Studios.

 

Star Lord/Peter Quill (Chris Pratt) este dependent de un sentiment, de un ”awesome mix vol I” ascultat in casti la walkman. Melodia “Hooked on a feeling” exprima extraordinar de bine aceasta traire a lui, aceasta dependenta. Si-ar risca viata pentru acel walkman si caseta lui audio. Rapit de pe Pamant imediat dupa decesul mamei sale, walkman-ul este singura legatura a lui Peter cu umanitatea.

M-a emotionat mult inceputul filmului, povestea walkmanului si a casetei sale, povestea micutului Peter. Asa este in viata, dupa o cazatura zdravana te ridici mai puternic si lupti pentru cauza ta pana la capat, fara sa-ti mai pese de nimic altceva.

 

Peter a furat un glob cu puteri misterioase. Ronan (Lee Pace) vrea sa intre in posesia globului si sa puna astfel stapanire pe intregul Univers.

Impreuna cu Groot (Vin Diesel) si Rocket (Bradley Cooper), cu Gamora (Zoe Saldana) si cu Drax Distrugatorul (Dave Bautista), Peter formeaza o echipa pentru a salva planeta Xandar. Sunt ciudati impreuna si tocmai acest lucru aduce hohotele de ras ale publicului spectator. Fiecare membru al echipei aduce cu sine o poveste emotionanta pe care merita sa mergeti sa o aflati. Mi-a placut mult copacul vorbitor “I am Groot” (vreau si eu unul!) si mi-a placut de Rocket ratonul.

Desi copacul are o singura replica pe care o tot repeta de-a lungul filmului, in momente cum nu se poate mai potrivite, regizorul James Gunn afirma: “Vin aduce la fel de mult rolului si filmului ca oricare dintre ceilalti actori. Cu doar o mana de replici si sute de mormaituri, el creaza un personaj complet din alta lume, pe care il indragim. Nu-mi pot imagina pe nimeni imbinand mai bine aerul morocanos cu blandetea, asemeni lui Vin.”

We are Groot si da, fiecare dintre noi putem salva galaxia. Efectele 3D sunt bine realizate si simti ca esti parte din echipa de gardieni care lupta pentru salvarea planetei.

Gardienii Galaxiei este un film plin de actiune si umor, de muzica buna si emotii.

 

“Unul dintre lucrurile cele mai captivante la Gardieni este ca personajele principale nu sunt eroi, ci un grup de proscrisi si inadaptati, care se intalnesc in inchisoare. In general, sunt un grup de egoisti si de persoane interesate numai de sine. Cu toate acestea, sunt aruncati impreuna in lupta pentru salvarea intregii galaxii, fiind obligati sa formeze o echipa.” spune producatorul executiv Jeremy Latcham.

 

Comments

  1. Pingback: Gardienii Galaxiei | Blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE!

  2. Pingback: Gardienii Galaxiei Vol.2 – Raluca Uluiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *