Ce ne spunem cand nu ne vorbim

Ce ne spunem cand nu ne vorbim

de Chris Simion

Editura Trei

O avalansa de ganduri, de sentimente, de trairi. Sunt atatea lucruri pe care nu avem puterea sa le rostim, oricat de mult am vrea. Si incercam sa asternem in scris gandurile. Redactam un mail, dar oare de cate ori gandurile au ramas acolo, in draft si nu au fost trimise mai departe tocmai pentru ca ne-a lipsit puterea?

 

zmeul_albastru, floarea_soarelui si o lectie despre iubire, despre viata, despre regasirea de sine si regasirea lui Dumnezeu. Romanul Ce ne spunem cand nu ne vorbim este structurat ca si o corespondenta pe e-mail.

In urma unui diagnostic fatal ea se ascunde de lume. Renunta la tot si la toti cei din viata ei si alege sa-si traiasca sfarsitul in singuratate, scriind mail-uri care vor ramane in draft.

Cativa ani mai tarziu isi face analizele si diagnosticul fatal nu mai exista. De fapt, el nu a existat niciodata. Tot chinul pe care l-a trait in acest timp, toate drafturile, gandurile, totul .. sunt acum in trash.

Oricine poate sa fie floarea soarelui sau zmeul albastru. Ce ne spunem cand nu ne vorbim este o carte despre mine, despre tine, despre noi toti. O carte divina plina de mesaje, incurajari, trairi. Nu am gasit ce ma asteptam sa gasesc in aceasta carte. Am gasit mult mai mult de atat. Am gasit o poveste atipica, un suflet mare, dar pe alocuri sfasiat, am gasit Raiul si Iadul, m-am regasit pe mine.

 

Al doilea volum al cartii este un spectacol de teatru regizat chiar de autoare, si nu va aparea niciodata ca text.

In regia Chris Simion am vazut Mecanica Inimii, Oscar si Tanti Roz si Prestez servicii artistice.  Abia astept sa vad pe scena volumul II din Ce ne spunem cand nu ne vorbim, dar si multe alte spectacolele regizate de Chris Simion. 

 

 

Cand are prea multa libertate, omul, in loc sa zboare, isi leaga aripile, iar cand nu are libertate, zboara in cercul lui limitat inchipuindu-si ca atinge infinitul. 

 

Daca alegi sa minti, te minti in primul rand pe tine.

 

Minciuna ne-a omorat. De ce am pune la indoiala faptul ca o data ne-a fost de-ajuns. 

 

Cand pierzi tot ce ai mai de pret, nu te mai sperie nimic, nu-ti mai este frica de nimic.

Dragostea nu poate avea insa niciun pret, iar daca totusi cineva indrazneste sa-l puna, atunci nu poate fi decat pretul vietii. 

 

Omul nu poate schimba cursul evenimentelor din viata lui, ci doar felul in care le infrunta. 

 

Cazut pe spate, la pamant, nu poti privi decat in sus. 

 

Urca-te in varful vietii si arunca-te in gol. 

 

Sa traiesti cu ideea mortii in sange si fara acest verdict nu-i totuna. 

 

Cauta neincetat sa ramai liber. Inima ta poate iubi tot ce doreste. Viata nu are nicio valoare inchisa intre limite. Te desavarsesti mereu. In fiecare rasarit de soare se naste ceva frumos. Calatoria aceasta nu are sfarsit. 

 

Ce ne spunem cand nu ne vorbim – Chris Simion

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *