Cincizeci de umbre

Fifty Shades

de E.L.James

vol I: Cincizeci de umbre ale lui Grey; vol II: Cincizeci de umbre intunecate; vol III: Cincizeci de umbre descatusate

Editura Trei

 

O carte care m-a intrigat si m-a fascinat. M-a intunecat si m-a luminat, m-a incatusat si m-a descatusat, m-a cucerit si m-a dominat. M-a pervertit in 50 de nuante.

 

Anastasia Steel accepta sa o ajute pe prietena ei, Katherine Kavanagh si merge sa il intervieveze pe Christian Grey, un prosper om de afaceri.

Anastasia se simte intimidata si totodata fascinata de acesta. La randul sau, Christian Grey este atras de Anastasia …. pam pam.

Suna a cliseu: un barbat tanar, frumos si bogat, dupa care sunt topite toate femeile alege o femeie simpla, modesta si inteligenta. Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atat de simple, doar au cincizeci de umbre.

Si totusi, vreau si eu un Christian Grey al meu!

Christian Grey ascunde un trecut dureros, o mare parte din copilaria sa a fost ingrozitoare, a fost abuzat si a ramas cu traume emotionale. Toate frustrarile si nemultumirile sale se reflecta acum asupra prezentului. Pentru Christian Grey femeile sunt doar niste sclave sexuale, cu care incheie un contract si pe care le controleaza si domina dupa bunul lui plac.

Reuseste Anastasia sa lupte cu cele cincizeci de vicii ale barbatului iubit..dar pana unde? In primul volum Anastasia nu are deloc incredere in ea. Insa incepand cu cel de-al doilea volum, Ana se schimba radical. Este o femeie puternica si hotarata. Iar Christian este barbatul care incet-incet incepe sa se inmoaie, sa se deschida si sa-si arate adevaratul suflet in fata persoanelor dragi.

 

Nici nu ne dam seama ce lucruri ne marcheaza cand suntem doar niste copii. Mult mai tarziu realizam cauza anumitor reactii din prezent, actiunilor intreprinse sau alegerilor pe care le facem in viata. Avem nevoie de oamenii potriviti care sa stea in dreapta noastra, sa ne inteleaga si sa ne ajute sa fim mai buni, mai deschisi.

Poate ca aceasta trilogie este o lectie de viata pentru noi toti. Senzualitate, sexualitate, psihologie, complexe, temeri, dorinte incendiare, daruire, iubire.

 

Cincizeci de umbre este o lectura lejera, de vara, chiar daca fiecare volum se intinde pe 600-700 de pagini. O altfel de poveste de dragoste, o poveste care iti aprinde imaginatia, iti trezeste libidoul si ajungi sa visezi si tu la scenele erotice descrise de autoare.

Iar pe langa condimentele erotice pe care le servim la rece, personaje precum Jose, Elena, Leila sau Jack Hyde condimenteaza povestea celor cincizeci de umbre. Mie mi-au placut insa Kate, prietena cea mai buna a Anastasiei si Grace, mama adoptiva a lui Christian Grey. Kate este sigura pe ea, hotarata, autoritara, capabila sa obtina tot ceea ce isi doreste. Grace este sensibila, blanda, calda si iubitoare.

Trilogia Cincizeci de umbre are o poveste care mi-a placut, in ciuda criticilor de care a avut parte. Dupa un simplu search pe net, pot afirma ca parte din cei care sustin ca nu le-a placut Fifty Shades au citit doar volumul I.

Povestea Fifty Shades spune ceva despre fiecare din noi. (Cred ca ar iesi un serial tare fain, ca tot urmeaza sa apara filmul in 2015. )

 

Comments

  1. Pingback: Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *