Mondeni-tati

monden, -a, mondeni, -e = care apartine inaltei societati.

Societatea de astazi este plina de celebritati. Nu conteaza ce studii ai, care este coeficientul tau de inteligenta si daca poti schimba lumea in bine sau nu. Important este sa ai o poveste usor de digerat, care sa intrige, dar nu intr-atat de mult incat spectatorul sa fie nevoit sa gandeasca, sa stii sa o vinzi si .. gata, esti celebru, -a!

Oamenii simpli si muncitori se relaxeaza seara cascand gura la barfa, fara sa-si dea seama ca in felul acesta se lasa manipulati de celebritatile de la TV si de povestile de viata ale acestora.

Mie imi place sa ma relaxez citind o carte, urmarind un film sau mergand la un spectacol de teatru. Asa am ajuns la spectacolul Mondeni-tati, un spectacol al Teatrului Coquette.

Regia: Ingrid Bonta

Distributia: Ruxandra Balasu, Laura Voicu, Pavel Barsan

comedie inspirata de textele lui Tudor Musatescu

Pavel este moderatorul unei emisiuni TV si se confrunta cu diverse situatii neasteptate si extrem de comice. Fiecare poveste aduce un  nou comic de situatie, comic de limbaj sau chiar de nume. De regula, femeile sunt consumatoare de astfel de talk-show-uri. Cu si pentru ele, Ruxandra Balasu si Laura Voicu interpreteaza pe rand mai multe roluri, infatisand diferite tipologii umane.

Regizoarea Ingrid Bonta a stiut sa se joace cu anumite situatii si sa scoata in evidenta intr-un mod subtil anumite trasaturi de caracterale oamenilor. Am avut sentimentul ca particip cu adevarat la realizarea unui talk-show, ca ma aflu printre publicul spectator din platoul de televiziune, care asculta atent povestea invitatelor, chicoteste si le aplauda.

Emisiunea TV are si o pauza publicitara, iar materialul video este creat special pentru acest spectacol. Cele doua reclame sunt parte din acest spectacol si sunt mai mult decat interesante.

 

Mondeni-tati este o satira la adresa societatii televizate in care traim. Fara noi, telespectatorii, televiziunile si barfele la adresa celebritatilor nu ar exista. Ar fi mai bine sau poate nu, nu stim. Dar cu siguranta este mult mai placut si mai inteligent sa vezi un asemenea spectacol decat sa urmaresti o emisiune TV.

 

Comments

  1. Pingback: Colonelul si pasarile

  2. Pingback: Cum ne revenim după Velăntains? | Teatrul Coquette

  3. Pingback: Mondeni-tati | Teatrul Coquette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *